DiverCity 2022

DiverCity 2022

DiverCity- zaterdag 14 mei 2022 - Bockstael plein, van 12u tot 20 uur

Rond 21 mei 2022 om de Wereld dag voor Culturele Diversiteit voor Dialoog en Ontwikkeling te vieren;

Engageert Stad Brussel, kosmopolitisch en multicultureel entiteit met 183 verschillende nationaliteiten, zich om aan te sluiten bij de doelstellingen van deze dag: onze verschillen kennen en erkennen, respecteren en waarderen wat we aan andere culturen te danken hebben, de balans opmaken van de diversiteit van hun bijdragen, hun uniciteit, hun complementariteit en hun solidariteit. Het bevorderen van de rijkdom van culturele diversiteit betekent het bestrijden van stereotypen en van het terugplooien op één beperkende identiteit.

Dit interculturele buurtfeest, opgericht in 2007, heeft een stedelijke identiteit en wordt georganiseerd op initiatief van de schepen van Gelijke Kansen met de steun van de Brusselse Raad voor Culturele Diversiteit. DiverCity moest zichzelf opnieuw uitvinden voor zijn 13de editie en een alternatief voorstellen in overeenstemming met de gezondheidsvoorschriften.

Programma

Wereld Dorp, deelname van verenigingen die actief zijn in het organiseren van evenenenten rond Culturele Diversiteit voor kinderen en jongeren | folklore, ambachten en wereldkeuken

Muziekfestival dat de muzikale diversiteit van Brussel in de kijker zet.

Deze culturele mix, ontmoetingsruimte en bewustmaking van de diversiteit en rijkdom van de bijzonderheden die er deel van uitmaken, maakt het ook tot op zekere hoogte mogelijk om een stem te geven aan kunstenaars in een sanitaire context die bijzonder moeilijk voor hen is.

Laten we samen de diversiteit van Brussel vieren