DiverCity - vrijdag 21 mei 2021 - Werelddag voor culturele diversiteit, dialoog en ontwikkeling - One Concert - Ten Artists

2021 05 21

om te kijken op auvio
Isha / Berry / Saskia / Mathilde Goffart / Anwar / Uman / Noella Ndaya / Laïla Amezian / REFA  (refugee for refugee) / Noemie  KB ...

De Stad Brussel, kosmopolitisch en multicultureel, met 183 verschillende nationaliteiten, engageert zich om aan te sluiten bij de doelstellingen van deze dag: onze verschillen kennen en erkennen, respecteren en waarderen wat we aan andere culturen te danken hebben, de balans opmaken van de diversiteit van hun bijdragen, hun uniciteit, hun complementariteit en hun solidariteit. Het bevorderen van de rijkdom van culturele diversiteit betekent het bestrijden van stereotypen en van het terugplooien op één beperkende identiteit.

Dit interculturele buurtfestival, opgericht in 2007, heeft een stedelijke identiteit en wordt georganiseerd op initiatief van de schepen van Gelijke Kansen met de steun van de Brusselse Raad voor Culturele Diversiteit. Divercity moest zichzelf opnieuw uitvinden voor zijn 12de editie en een alternatief voorstellen in overeenstemming met de gezondheidsvoorschriften.

Voor deze editie werkt Divercity samen met het productiebedrijf Skinfama en neemt het de vorm aan van een concert in het Koninklijk Circus dat 10 Brusselse artiesten met verschillende muzikale achtergronden samenbrengt: van rap tot afro-gospel of Congolese rumba.

Een formule met ‘social distancing’, aangepast aan de Covid-context, die het mogelijk maakt om op een andere manier de boodschap te verspreiden dankzij uitzendingen op de radiozenders van La Première, TIPIK, TARMAC en op het AUVIO-platform, met een lange video-uitzending of korte video’s.

Deze culturele mix, ontmoetingsruimte en bewustmaking van de diversiteit en rijkdom van de bijzonderheden die er deel van uitmaken, maakt het ook tot op zekere hoogte mogelijk om een stem te geven aan kunstenaars in een gezondheidscontext die bijzonder moeilijk voor hen is.

Laten we samen de diversiteit van Brussel vieren